| De Brusselaar is de eerste Belg sinds Didier de Radiguès in 1991 die een WK-punt pakt.

Motorrijder Siméon pakt in Australië eerste WK-punt

TDN
© BRUZZ - Belga
29/10/2018

Xavier Siméon heeft zondag voor het eerst sinds 1991 een Belgisch punt behaald in de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport. De Brusselse motorrijder stuurde zijn Ducati in Australië naar een vijftiende plaats. De snelheidsduivel heeft de smaak duidelijk te pakken. "Ik wil nog meer punten sprokkelen."

Siméon ruilt straks de MotoGP voor de gloednieuwe MotoE, maar is er wel op gebrand zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de motorsport af te sluiten in schoonheid. Op het circuit van Phillip Island in Australië zette hij een stap in de goede richting.

"Ik had heel wat problemen met de koppeling, en mijn start was opnieuw verschrikkelijk. Ik was opnieuw laatste, maar deze keer kon ik in de eerste ronde al enkele plaatsen goedmaken", deed Siméon zijn relaas. De Brusselaar bleef echter niet gespaard van pech.

Bandenslijtage

"Mijn motor was erg goed, ik had de snelheid om te strijden voor de plaatsen elf tot en met vijftien. Tien ronden van het einde was de linkerkant van mijn achterband echter stuk, waardoor ik moest vertragen. Daarom ben ik toch een beetje ontgoocheld."

"We zijn te afhankelijk van de slijtage van de banden. In Maleisië moeten we sleutelen aan mijn start en meer van de banden gebruiken voor de race. Maar het was opnieuw een goed weekend. Ik voelde me heel erg sterk."

Siméon krijgt nog twee kansen om WK-punten te veroveren voor hij overstapt naar de MotoE. Op 4 november komt hij aan de start in het Maleisische Sepang en op 18 november in het Spaanse Valencia.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Xavier Siméon, MotoGP

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni