| Diepzeeduiken kan in Ukkel voortaan niet enkel in het tweede diepste zwembad ter wereld, maar ook in een nagebootste steengroeve

Nemo 33 opent binnenkort ook duikput in open lucht

© BRUZZ
06/08/2019

Het diepste duikzwembad van het land, het Ukkelse Nemo 33, dat lange tijd ook het diepste zwembad ter wereld was, opent nu ook een duikput in open lucht. Hierdoor kunnen leerlingen die een duikbrevet willen behalen hun opleiding volledig afronden in Ukkel.

“Leerlingen die een duikbrevet willen behalen, moeten enerzijds in een binnenzwembad, maar ook in natuurlijke wateren examens afleggen”, zegt een medewerker van Nemo 33 aan Het Laatste Nieuws. “Voor het tweede deel moesten we telkens buiten Brussel gaan, maar met ons nieuwe buitenzwembad kunnen onze leerlingen hun volledige brevet in Ukkel behalen.”

De put zal een diameter van 25 meter hebben, de diepte is nog niet vrijgegeven. Het nieuwe bad moet lijken op een met water gevulde steengroeve, liet eigenaar John Beernaerts al in 2015 optekenen. "Als de duikput 15 meter diep wordt, is het al goed. Wat ik kan zeggen, is dat het water erin niet behandeld zal worden en dat er elementen zullen zijn die de put meer op een natuurlijke omgeving doen lijken. Daardoor zullen we meer trainingen kunnen geven aan professionele duikers."

Slaapwagons

Het water in de duikput wordt inderdaad gezuiverd bronwater, zonder chloor of warmtesysteem. Hij zal eerst toegankelijk zijn voor de leerlingen van Nemo 33, eind deze zomer. Begin volgend jaar wordt het buitenbad ook toegankelijk voor andere mensen met een duikbrevet.

Nemo 33 plande in 2015 ook een hotel. Dat worden uiteindelijk twee verbouwde slaapwagons, die ze van de NMBS hebben gekocht. “Er zijn veel groepen die hier een weekend komen om te duiken", klinkt het in de krant. "Met deze slaapwagons zal het gemakkelijker zijn voor onze buitenlandse klanten.”

Naast het dieptezwembad en de slaapwagons komen ook bureaus en vestiaires. De afwerking van het complex, zoals het plaatsen van een terras, is nu nog aan de gang.

    Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

    Lees meer over: Ukkel , Sport , Nemo 33 , duiken , openluchtzwembad

    Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

    Site by wieni