Online workouts zitten in de lift

© Saskia Vanderstichele

Steeds meer sportcentra en fitnesscoaches bieden digitale lessen aan, nu van iedereen verwacht wordt om thuis te blijven. Het aanbod aan sportlessen is nog nooit zo groot geweest.

Door de coronacrisis hebben alle fitnessclubs en andere sportorganisaties de deuren moeten sluiten. Maar laat dat geen excuus zijn om je sportschoenen op te bergen. Heel wat fitnesscentra en -coaches bieden online lessen en sportsessie aan, al dan niet tegen betaling.

Op het YouTube-kanaal van het Zweeds geïnspireerde Friskis&Svettis bijvoorbeeld staan tientallen korte video's die het heel makkelijk maken om sportsessies te ondernemen.

"Er bestaan verschillende intensiteitsgraden, zo kunnen ook beginners makkelijk genieten van wat beweging tijdens deze quarantaine," klinkt het bij de organisatoren. "We zien inderdaad een toevloed van het aantal bezoekers, enkele honderden views de verlopen dagen. We krijgen enorm veel positieve reacties."

Voor ieder wat wils

Wie het wat rustiger wil houden, kan pakweg ook opteren voor yogalessen. Ook de yogastudio's moesten de deuren sluiten, maar ze schieten yogaliefhebbers in nood massaal te hulp via digitale kanalen.

Op deze pagina zijn bijvoorbeeld dagelijks lessen van een in Ukkel gelegen yogastudio te vinden.

Er duiken op Facebook ook ‘Corona Home Work-Outs’ op. Die zijn gratis te volgen op een vast tijdstip via een livestream. Corona gebruiken als reden voor sportief uitstelgedrag is dus niet aan de orde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?