Het voetbalstadion van Union-Saint-Gilloise in het Dudenpark

| Het voetbalstadion van Union-Saint-Gilloise in het Dudenpark.

Persoons wil tegen 21 juli meer duidelijkheid over stadiondossier Union

© Belga
17/07/2023
Updated: 17/07/2023 21.00u

Brussels Staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Persoons (One.Brussels-Vooruit) wil tegen 21 juli meer duidelijkheid over het stadiondossier van voetbalclub Union-Sint-Gillis. Ze overlegde daarvoor al met de ceo van de club en met de burgemeester van Vorst, waar het nieuw stadion zou worden neergepoot.

Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Persoons wil tegen 21 juli meer duidelijkheid over de intenties rond het stadiondossier van voetbalclub Union Sint-Gillis. Ze overlegde daarvoor al met de CEO van de club en met de burgemeester van Vorst, op wiens grondgebied een nieuw stadion zou worden neergepoot.

Toen Pascal Smet op 18 juni ontslag nam uit de Brusselse regering had dat ook gevolgen voor het nieuw stadion van Union Sint-Gillis, want het dossier lag op zijn bureau. Maar Persoons zet die dialoog voort, verklaarde ze maandag in het Brussels Parlement.

"Pascal Smet wierp zich op als tussenpersoon in dit dossier, dat belangrijk was voor hem. Ik kan bevestigen dat ik dat werk voortzet", zei de socialiste. Persoons had recent nog een ontmoeting met de CEO van de club en met de burgemeester van Vorst.

Op 12 juni kwam de taskforce die nog door Smet werd opgericht en een princiepsakkoord tussen de gemeente, de club en het Gewest moet faciliteren volgens Persoons een eerste keer samen. Daarna volgden nog een aantal technische vergaderingen. "De verschillende struikelblokken voor de gemeente zijn bekend, ze worden bestudeerd en punt per punt besproken. We proberen voor elk van die punten een oplossing te vinden."

De staatssecretaris wil graag nog voor 21 juli een 'memorandum of understanding' kunnen voorleggen aan de Brusselse regering.

Union-CEO Philippe Bormans vroeg het gemeentebestuur van Vorst eerder deze maand om "zijn verantwoordelijkheid te nemen". De gemeente zei daarop begrip te hebben voor de wens van de club om een nieuw stadion neer te poten op een gemeentelijke site, maar noemde het "van fundamenteel belang" dat de impact op de mobiliteit "naar behoren wordt gemeten".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Samenleving, Union Saint-Gilloise, stadiondossier Union, Ans Persoons, Vorst

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni