| Tom Boon, de Ukkelse sterspeler van de Red Lions, in actie. (archiefbeeld)

Red Lions winnen in Tokio tegen Nederland: 'Zowel fysiek als qua spel superieur'

BVR
© BRUZZ
24/07/2021

Het algemene gevoel bij de Red Lions na de 1-3 overwinning tegen Nederland in hun openingswedstrijd op de Olympische Spelen was natuurlijk positief. De Belgische hockeymannen vonden dat ze hun tegenstanders hadden gedomineerd.

"Het is niet simpel om het toernooi te moeten beginnen met wedstrijden tegen Nederland en Duitsland", vertelt Brusselaar John-John Dohmen.

"We stonden onder druk, maar waren mentaal voorbereid op elk scenario, zelfs op het verliezen van die twee wedstrijden. Met een zege beginnen is dus goed voor het vertrouwen en dat is het belangrijkste. Alles zal echter worden gespeeld in de kwartfinales. Met deze overwinning zijn we al vrijwel zeker van een plaatsje bij de laatste acht. Dat neemt al meteen veel druk weg voor het vervolg. Het was niet ideaal om een doelpunt te slikken, maar we lagen boven in de wedstrijd. Het ontbrak ons enkel nog aan het afdwingen van strafcorners. Vanaf het ogenblik dat dat lukte, begonnen we te scoren."

Frisser

"Ondanks het tegendoelpunt voelden we dat we beter waren. Er was dus geen reden om te panikeren. Het was ook een groepswedstrijd, wat makkelijker is dan een wedstrijd in de knock-outfase. Het is een mooie start van het toernooi", klonk het bij Cédric Charlier.

"Iedereen heeft goed gespeeld en voelde zich ook goed", was Thomas Briels tevreden. Briels verving Tom Boon, die nog herstelt van een kuitblessure. "Op de Olympische Spelen met 3-1 winnen tegen Nederland is een goed signaal."

"We vochten voor alles en gaven niets weg. We hebben op een hoger niveau gespeeld dan op het EK", zei Nicolas De Kerpel. "Ze waren minder goed aangepast aan de hitte dan ons. Ze zaten minder fris, dat zagen we. Op een bepaald moment konden ze niet meer volgen. De hitte was nochtans zeer draaglijk."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni