Jonathan Sacoor WK-junioren Tampere
© PhotoNews | Jonathan Sacoor WK-junioren Tampere

Sacoor loopt seizoensbeste op Brussels GP en zet punt achter 2020

© Belga
09/08/2020

Jonathan Sacoor heeft zondag op de Brussels GP zijn seizoen afgesloten met een seizoensbeste van 46.56 op de 400 meter. De Belgian Tornado past voor het BK en de Memorial Van Damme, hij reist maandag al naar de Verenigde Staten af, waar hij studeert.

De beste seizoenstijd van Sacoor stond sinds zijn opener in Eigenbrakel vorige week op 47.11. Daar dook hij zondag bij zijn tweede en laatste 400 meter van het jaar dus ruim onder. Zijn persoonlijk record staat sinds 2018 op 45.03. "Het is een vreemd seizoen, waarin ik nooit wedstrijdritme heb kunnen opdoen", vertelde Sacoor. "Ik ben blij dat ik toch nog twee wedstrijdjes heb kunnen lopen, en al bij al mag ik niet klagen over mijn niveau. Het is een interessant, maar mentaal zwaar seizoen geweest waarin alles één voor één werd afgelast. Uiteindelijk stond alles puur in functie van 2021."

Het seizoen van Sacoor is al afgelopen. "Morgen word ik alweer in Tennessee verwacht. Ik heb een rechtstreekse vlucht naar Washington, en daar stap ik over naar Nashville. De lessen beginnen op 20 augustus en ik moet eerst nog coronatesten ondergaan en mezelf twee weken afzonderen. In die twee weken mag ik wel buiten trainen op mijn eentje, en dat ga ik ook doen. Pas begin september neem ik een rustperiode, om vervolgens aan de voorbereiding op het volgende seizoen te beginnen."

Op de 800 meter bleef Renée Eykens met 2:04.52 ruim boven haar persoonlijk record, dat op 2:00.00 staat. Bij de mannen kwam Eliott Crestan met 1:47.37 wel in de buurt van zijn besttijd, die op 1:46.84 staat. Op de ongebruikelijke 1.000 meter hoopte Ismael Debjani stiekem op het Belgisch record van Ivo Van Damme, dat op 2:15.5 staat, maar hij kwam met 2:18.44 niet in de buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, belgian t, Belgian Tornadoes, Jonathan Sacoor

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni