Renovatie Neptunium Schaarbeek

| Renovatie van het zwembad Neptunium in Schaarbeek.

Schaarbeek: zwembad Neptunium gaat niet voor 2023 opnieuw open

JP
© BRUZZ
09/06/2022

De Schaarbekenaren zullen nog zeker tot 2023 moeten wachten voor ze weer in het Neptunium kunnen zwemmen. De heropening van het zwembad is uitgesteld door bijkomende werken. Onverwacht moest het hele glazen dak worden vervangen. Het zoeken van een onderaannemer en het leveren van de materialen maakt dat de opening in september zal worden uitgesteld.

De renovaties in het zwembad van Schaarbeek zijn bezig sinds 2017. Volgens de laatste berichten zouden de zwemmers voor de start van het schooljaar in september 2022 terugkeren naar de zwembaden, maar nu blijkt dat de eerste helft van 2023 zal worden, meldt de RTBF en bevestigt Beliris.

Beliris meldt dat er "bijkomende werken" nodig zijn die "aanvankelijk niet waren voorzien". Het grote glazen dak moet volledig worden vervangen. Daarvoor moest een onderaannemer worden gezocht en materiaal besteld. De bestelling werd al in april geplaatst, maar de oplevering gebeurt waarschijnlijk pas in 2023.

Beliris leidt de werken en sinds het begin zijn de aannemers al op heel wat onaangename verrassingen gestuit: asbest, waterdichtheidsproblemen in het grote zwembad en vervanging van de betegeling. De keuze om het glazen dak te vervangen werd samen met de gemeente Schaarbeek gemaakt.

Aanvankelijk werden de werken op ruim 7,6 miljoen euro geraamd. De kosten zijn nu opgelopen tot 16 miljoen euro en worden verdeeld onder Beliris en de gemeente.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni