BEELD ZWEMBAD Neptunium BRUZZ ACTUA 1609

Heropening zwembad Neptunium in Schaarbeek eindelijk in zicht

AD
© BRUZZ
18/01/2023

De renovatiewerken van zwembad Neptunium in Schaarbeek liepen niet van een leien dakje, maar als alles goed gaat kunnen Brusselaars er vanaf komende zomer opnieuw terecht om baantjes te trekken.

De renovaties in het zwembad van Schaarbeek gingen in 2017 van start, maar de heropening moest een paar keer worden uitgesteld omdat er bijkomende werken nodig waren. Zo moest het dak vervangen worden en stootten de aannemers ook op een aantal onaangename verrassingen, zoals asbest en waterdichtheidsproblemen.

Beliris, die de werken leidt, had er aanvankelijk op gerekend dat zwemmers voor de start van vorig schooljaar zouden kunnen terugkeren naar de zwembaden. Door de bijkomende werken bleek die termijn niet haalbaar, maar volgens Beliris is de heropening nu wel degelijk in zicht.

“De oplevering van de werken staat gepland voor het einde van de lente, ten laatste het begin van de zomer”, zegt Elien De Swaef, woordvoerder van Beliris. “De vzw die het zwembad zal beheren is momenteel volop bezig met de opstart van de voorbereidingen en de contracten.”

Naast asbestverwijdering, een aantal structurele werken, herstel van de waterdichting en vernieuwing van de elektriciteit, werden er ook verschillende ingrepen uitgevoerd om het gebouw energiezuiniger te maken en de inrichting te moderniseren. Het zwembad wordt ook uitgerust met een modern toezichtsysteem, met gewone en onderwatercamera's, dat moet helpen bij de preventie van verdrinking.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni