zwembad Neptunium Schaarbeek 04

| zwembad Neptunium Schaarbeek 04

Zwembad Neptunium ten vroegste volgend jaar open

ADD
© BRUZZ
14/09/2021

Het zwembad Neptunium in Schaarbeek is sinds midden 2017 dicht voor een grondige renovatie. Een werf die veel meer tijd en geld kost dan aanvankelijk gedacht. Het nodige budget is meer dan verdubbeld en overschrijdt nu de zestien miljoen euro. De werken worden gefinancierd door de gemeente, het federaal Brusselfonds en bouwheer Beliris.

Leerlingen die in Schaarbeek school lopen moeten nog minstens een jaar geduld uitoefenen vooraleer de zwemlessen worden hervat. De werken aan zwembad Neptunium lopen namelijk nog steeds vertraging op en zullen pas in september 2022 afgerond zijn. Tijdens het renovatieproces werd onder meer asbest aangetroffen, waardoor het reeds voltooide werk teniet werd gedaan. Alle tegels, het bad alsook de verwarmingssystemen krijgen een make-over.

Het initieel budget van acht miljoen euro is ruimschoots overschreden, verdubbeld zelfs, waardoor bouwheer Beliris een stevige duit in het zakje moet doen. "Maar we investeren graag in de Brusselaars, in vrijetijdsmogelijkheden en in sociale cohesie in de hoofdstad", aldus Karine Lalieux (PS), bevoegd voor Beliris, aan BX1.

Intussen is het voor Schaarbekenaren nog steeds wachten op alternatieven om zwemlessen te kunnen volgen. "De meeste andere Brusselse zwembaden zijn reeds verzadigd", reageert Thomas Eraly (Ecolo), schepen van Sport in Schaarbeek. "We moeten erkennen dat de jongeren in onze gemeente momenteel niet echt over alternatieven beschikken", erkent hij.

De opening van het zwembad staat gepland voor september volgend jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni