| Aanleg van de terreinen voor beachsoccer aan sportcomplex Corneille Barca

Sint-Gillis opent twee terreinen voor beachsoccer

MW
© BRUZZ
02/01/2022

De gemeente Sint-Gillis werkt aan twee terreinen voor beach soccer. De plannen dateren al van de lente van 2020, maar na vertragingen door corona, is de opening nu voorzien voor januari 2022. Het gaat om een pilootproject van een jaar, dat mogelijk verlengd wordt.

Liefhebbers van beachsoccer kunnen binnenkort hun hart ophalen in Brussel. Als eerste gemeente is Sint-Gillis bezig met de aanleg van twee terreinen voor beachsoccer. Dat is een soort voetbal op zand dat in teams van vijf spelers wordt gespeeld.

… op grondgebied Anderlecht

De aanleg van de terreinen was een voorstel van de vereniging Beach Soccer Belgium en hoewel het intiatief van de gemeente Sint-Gillis komt, komen de terreinen op grondgebied Anderlecht te liggen. De gemeente moest uitwijken naar het sportcomplex van Corneille Barca, bij gebrek aan een geschikte locatie in Sint-Gillis zelf.

Aanleg terreinen beachsoccer Corneille Barca

| De nieuwe terreinen voor beachsporten openen in de loop van januari 2022.

Maar liefst 750 ton zand was er nodig om de overkapte tennisterreinen op de site om te toveren tot twee voetbalterreinen voor beachsoccer. Naast voetbal, zal er ook ruimte zijn voor andere beachsporten als volleybal of beachtennis.

Een van de twee terreinen is voorbehouden voor scholen en verenigingen uit Sint-Gillis. Het tweede terrein kan je afhuren voor teambuildings of verjaardagen.

Pilootproject

Het project, dat initieel gepland was voor oktober 2021, opent in de loop van januari 2022, laat schepen voor Sport in Sint-Gillis, Cathy Marcus (PS) weten aan La Capitale. Beach Soccer Belgium zal de terreinen uitbaten, maar de gemeente blijft eigenaar van de infrastructuur en zal toezien op hoe het project verloopt: “Dit is een pilootproject. Na een jaar evalueren we of de terreinen kunnen blijven,” aldus schepen Marcus.

Terreinen beachsoccer Corneille Barca

| 750 Ton zand tovert de vroegere tennisterreinen om tot een zandvlakte voor beachsporten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni