| Laura De Neve van Anderlecht werd verkozen tot speelster van het jaar.

Speelsters van RSCA Ladies vallen in de prijzen

© Belga
03/06/2018

Laura De Neve heeft zondag in het Thermae Palace in Oostende de vierde Sparkle voor de beste voetbalster in de Belgische competitie in ontvangst mogen nemen. De verdedigster van Anderlecht haalde het voor Kassandra Missipo (AA Gent) en Riete Loos (Racing Genk).

De prijs is voor De Neve, die ook voor de Red Flames uitkomt, een bekroning op een uitstekend seizoen. De 23-jarige verdedigster pakte namelijk voor het eerst in twintig jaar de landstitel met Anderlecht.

Belofte en topschutter

Ella Van Kerkhoven

| Ella Van Kerkhoven had met 29 goals een enorm aandeel in de landstitel.

Ook ploeggenote Sarah Wijnants viel in de prijzen. De amper achttienjarige aanvalster van de RSCA Ladies werd uitgeroepen tot belofte van het jaar. Wijnants dankt die bekroning aan de 17 assists die ze het afgelopen seizoen uitdeelde.

Ella Van Kerkhoven maakte het Brusselse feestje compleet. De aanvalster van Anderlecht nam de trofee voor topschutter van het seizoen in ontvangst. De 24-jarige Van Kerkhoven deed liefst 29 keer de netten trillen. Eerste achtervolgster Tine De Caigny, ook van Anderlecht, scoorde elf doelpunten minder.

Louise Van Den Bergh werd gelauwerd als beste doelvrouw. De keepster van OH Leuven ging Lisa Lichtfus (Standard), die de prijs vorig jaar won, en Ines Fernández (Anderlecht) vooraf.

In februari werd Janice Cayman, de 29-jarige aanvalster van het Franse Montpellier, verkozen tot Gouden Schoen bij de vrouwen. Die trofee is dan weer voor de beste speelster met de Belgische nationaliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA Ladies, Laura De Neve

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni