| Zo zou het nieuwe Union-stadion er kunnen uitzien.

Union brengt officieel bod uit op site waar nieuw stadion moet komen

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
10/01/2023

De gemeente Vorst heeft afgelopen week vrijdag dan toch een bod ontvangen voor de Bempt-site, waar voetbalclub Union Saint-Gilloise een nieuw stadion wil bouwen. De gemeente bestudeert nu het voorstel, waarin ook enkele suggesties rond mobiliteit vervat zitten.

Voetbalclub Union Saint-Gilloise heeft al langer haar oog laten vallen op de Bempt-site, aan de Audi-fabriek in Vorst. Daar wil het een nieuw stadion zetten, want het huidige is te klein en te oud.

De terreinen aan de Bempt-site zijn eigendom van de gemeente zelf, die de gronden dus zou moeten verkopen. Daarom vroeg Vorst aan Union om een concreet bod uit te brengen. Tegelijk toonde de gemeente zich bezorgd over de effecten van het nieuwe stadion op mobiliteit, milieu en toegankelijkheid. Daarover stelde het Union ook enkele vragen.

Die vragen heeft Union nu beantwoord, zegt de woordvoerder van de gemeente. "We hebben vrijdag effectief een brief ontvangen, met daarin enkele elementen van antwoorden op onze vragen rond mobiliteit en milieu. En een officieel bod", zegt Caroline Corbiau, woordvoerder van burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo). Hoeveel het bod bedraagt, wil ze niet kwijt.

'Bod bespreken op gemeenteraad'

De voorstellen rond mobiliteit en milieu zijn intussen voor analyse doorgestuurd naar de gemeentelijke diensten. "Het bod zelf zal ook zo snel mogelijk op de gemeenteraad besproken worden," alsnog Corbiau.

Voetbalclub Union wil voorlopig niet reageren op deze stap, en wacht liever de infovergadering van volgende week maandag af.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni