| Felice Mazzu, de succescoach van Union.

Union-coach Felice Mazzu wint de Trofee Raymond Goethals voor beste Belgische trainer

© Belga
20/12/2021

Felice Mazzu heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Trofee Raymond Goethals op zak gestoken. De coach van competitieleider Union is volgens een vakjury de Belgische coach die qua werkwijze het meest lijkt op gewezen voetbalcoach Raymond Goethals. De 55-jarige Mazzu won de trofee ook al eens in 2017, als coach van Charleroi. Hij volgt op de erelijst Marc Brys (OH Leuven) op.

Mazzu kreeg de voorkeur boven twee andere genomineerden. Dat waren Philippe Clement (Club Brugge), de winnaar in 2018 en 2019, en Wouter Vrancken (KV Mechelen).

Mazzu leidde Union in het voorjaar met ruime voorsprong naar de titel in 1B. De club promoveerde voor het eerst sinds 1973 naar de hoogste klasse in België. Daar ging de Brusselse traditieclub verder op zijn elan. Na twintig speeldagen in het nieuwe seizoen prijken de Unionisten fier op kop, met 46 punten. Eerste achtervolger Club Brugge volgt op zes punten.

De winnaar van de Trofee Raymond Goethals wordt gekozen door een vakjury van oud-Rode Duivels, oud-winnaars van de trofee, scheidsrechters en leden van het organisatiecomité van de trofee.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni