Union komt fans tegemoet: 'Gratis thuismatch per verkocht uitticket'

© Ivan Put
| Philippe Bormans, CEO van Union-saint-Gilloise.
Updated: 09-04-2019 - 17:30

De fanatieke supporters van Union zijn niet opgezet met de hoge ticketprijs die KV Kortrijk hanteert. Het bestuur van Union bekeek dinsdag welke toegeving ze konden doen, en kwamen met een creatieve formule. Wie een ticket voor de volgende uitmatchen koopt, krijgt een gratis ticket voor een resterende thuiswedstrijd in ruil.

21 euro, zoveel kost een kaartje in het uitvak voor de wedstrijd KV Kortrijk - Union. De fanatieke kernen van de Brusselse volksclub vinden dat te duur. "Ontoelaatbaar. Dit gaat tegen onze waarden in", aldus de grootste supportersgroep Union Bhoys. De harde kern roept op om zaterdagavond niet naar Kortrijk af te zakken.

Zeker omdat het eigenlijk een wedstrijd zonder inzet betreft, aangezien Union geen Europese wedstrijden mag spelen en ook de finale van play-off 2 niet zal bekampen. Ondanks de fantastische resultaten in play-off II.

Geen uitzondering voor Union

KV Kortrijk hanteert de hoogst toelaatbare prijs binnen de afspraken van de Pro League. Maar dat doet bijvoorbeeld Cercle Brugge, goed bevriend met Union, ook in deze play-offs. "De tarieven zijn al het hele jaar dezelfde, zowel voor de reguliere competitie als voor de play-offs", zegt een woordvoerder van de West-Vlaamse club.

"In eerste klasse is dit de normale gang van zaken", klinkt het verder. "De bezoekende supporters betalen evenveel als onze eigen supporters. We kunnen moeilijk voor Union een uitzondering maken. We hopen wel dat de Brusselse fans talrijk aanwezig zullen zijn, want het belooft een mooie wedstrijd te zijn tussen twee aanvallende ploegen."

Prijzen uit 1A

Union zelf zit verveeld met de zaak. "Het is het volste recht van KV Kortrijk om de maximumprijzen te hanteren. Daarover is bij aanvang van het seizoen onder de profclubs gediscussieerd en er werd een akkoord gevonden", reageert CEO Philippe Bormans, die dinsdagnamiddag nog bekijkt of Union niet als club kan tussenkomen.

"We vinden het heel belangrijk dat onze supporters mee kunnen en dus willen we een geste doen. Voetbal is duur, en we willen dat het democratisch blijft", stelt Bormans. "Union maakt nu kennis met clubs uit de eerste klasse. Dat is nog een trapje hoger en dus ook iets duurder. Maar als de club een toegeving kan doen, zullen we dat zeker doen."

Gratis thuisticket

In de loop van dinsdagnamiddag kreeg die toegeving meer vorm. Wie een ticket koopt voor de volgende twee uitwedstrijden van Union, tegen KV Kortrijk of Waasland-Beveren, krijgt in ruil een gratis ticket voor één van de resterende thuiswedstrijden tijdens de play-offs. Of de trouwe abonnees - die weinig hebben aan dat gratis ticket - daarmee overtuigd zijn, is nog maar de vraag.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?