Union speelt geen finale van Play-off 2

© Union Saint-Gilloise
| Alleen maar blije gezichten bij Union.

Met 9 op 9 staat Union bovenaan in poule B, maar de finale tegen de winnaar van groep A mag Union niet spelen, omdat de ploeg geen licentie voor Europees voetbal kan verkrijgen. De aanvraag voor die licentie werd teruggetrokken. 

De winnaars van elk van de twee poules in Play-off 2 spelen eerst onderling om een plaats in de barragewedstrijd tegen de nummer vier of vijf (afhankelijk van bekerwinst van Gent) uit Play-off 1. De winnaar daarvan speelt volgend seizoen Europees.

Maar Union kan niet Europees spelen, want de Brusselse club zal volgend seizoen niet over een Europese licentie beschikken. Die werd wel aangevraagd, maar opnieuw ingetrokken. Als Union zijn groep wint, speelt de nummer twee uit groep B de PO2-finale.

De Brusselaars delen de leidersplaats met KV Kortrijk (elk 9 punten). In een reactie laat CEO Philippe Bormans weten dat de aanvraag voor Europees voetbal recent werd ingetrokken, nadat de licentiecommissie van de KBVB een negatief advies had gegeven aan Union.

"Het enige probleem dat we hadden is het gebrek aan elitejeugd. Een Belgische club die Europees wil spelen, moet zijn jeugd inschrijven in de elitereeksen", zegt Bormans. "Union is de enige profclub die daar niet aan voldoet. Dat is het enige probleem waarop we gebotst zijn met betrekking tot de Europese licentie."

 

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?