Union opent vernieuwde Mariënstadion tegen OHL

Het Joseph Mariënstadion zo'n maand geleden. Begin juli moet het legendarische stadion helemaal opgeknapt zijn.

Vandaag is de kalender van de Proximus League '18-'19 bekendgemaakt. Union Saint-Gilloise speelt voor het derde seizoen op rij in de tweede klasse van het Belgische voetbal. Op 3 augustus opent Union de nieuwe voetbaljaargang op het veld van Lommel. Een week later gaan de poorten van het vernieuwde Joseph Mariënstadion open voor competitievoetbal. Of er eerder nog een galawedstrijd gespeeld wordt, is nog onzeker.

Zo'n maand geleden belandde Union in handen van de Britse miljardair Tony Bloom. Ondertussen kwam er ook een nieuwe trainer.

De werkzaamheden aan het Mariënstadion zitten op schema. Tegen begin juli zou het stadion zo goed als klaar moeten zijn. De club zoekt nog een tegenstander om het vernieuwde stadion in te wijden met een galawedstrijd. Eerder werd gewag gemaakt van Celtic Glasgow, maar dat verhaal ging niet door.

Wat wel vast staat is dat Union aan de competitie begint op 3 augustus met een wedstrijd in en tegen Lommel. Een week later op zondag 12 augustus komt OH Leuven naar het Dudenpark.

Dit zijn de eerste vijf wedstrijden van de Proximus League voor Union Saint-Gilloise:

  • 3 augustus - 20u30: Lommel - Union
  • 12 augustus - 16u: Union - Oud-Heverlee Leuven
  • 18 augustus - 17u: Westerlo - Union
  • 31 augustus - 20u30: Beerschot-Wilrijk - Union
  • 9 september - 14u30: Union - KV Mechelen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?