Union-supporters vieren overwinning op Anderlecht 'zonder vijandigheid'

ArBa, FDK
© BRUZZ
25/07/2021
Updated: 25/07/2021 19.30u

De Brusselse derby tussen RSC Anderlecht en Union Saint-Gilloise werd zondagavond zonder Union-supporters beslecht in het Lotto Park in Anderlecht. Toch leek hun gejuich en aanmoediging het stadion te bereiken: Union won met 1-3.

Het beloofde een spannende avond te worden voor Union-supporters. "Na 17.612 dagen is Union terug", liet de voetbalploeg weten op Twitter. Het was de eerste match in de hoogste klasse, na een spectaculaire stijging doorheen de lagere klasses in slechts enkele jaren tijd.

Maar de Unionisten werden niet aangemoedigd door het live geschreeuw van hun supporters. De ProLeague, ofwel de organisatie van profclubs in België, heeft een coronaprotocol uitgewerkt voor de start van de competitie, waardoor enkel de thuisspelende ploeg supporters mag ontvangen. BRUZZ volgde de match mee vanop het terras van Union.

Na twintig minuten brengt Deniz Undav Union op voorsprong.

Na twintig minuten bracht Deniz Undav Union op voorsprong. De supporters op het terras bij het stadion beklonken dat met gejuich en gezang.

Op het terras van Union: de eerste bal én de sfeer zitten erin.

De eerste helft wordt afgesloten met een gelijkmaker van Verschaeren. Toch laten de Union-supporters het hoofd niet hangen. Dat blijkt ook niet nodig: Undav en Amani bezorgen al snel in de tweede helft de 1-3 en dus ook het feest in Café Katy.

Lees het wedstrijdverslag van BRUZZ hier.

Alle remmen los in Café Katy na de 1-2 door Deniz Undav.

Ook het centrum was niet vrij van derbykoorts: zingende supporters in Les Brasseurs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni