| Youri Tielemans is voor bondscoach Roberto Martinez stilaan een vaste waarde in de selectie.

Veel Brusselaars in ruime selectie Rode Duivels

Godfried Roelant
© BRUZZ
16/03/2018

Bondscoach Roberto Martinez heeft zojuist zijn selectie bekendgemaakt voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië op 27 maart. Daarin is plaats voor heel wat voetballers met een Brusselse link.

De Spaanse selectieheer Martinez riep deze middag 28 namen af die voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië op speelminuten mogen hopen. Daarvan hebben er acht een link met Brussel.

Anderlecht heeft met Dendoncker en Sels twee actieve vertegenwoordigers in de spelersgroep. Maar met Romelu en Jordan Lukaku, Vincent Kompany en Youri Tielemans ziet de Brusselse recordkampioen nog eens vier namen met een paars-wit verleden op het lijstje van de bondscoach staan. Daarnaast is onze hoofdstad ook voor Michy Batshuayi en Dedryck Boyata geen onbekend terrein.

Comeback Naiggolan

Opvallend: er is opnieuw witte rook voor Radja Nainggolan nadat hij een aantal interlands niet werd opgeroepen om ‘disciplinaire redenen’. Tot slot slinken de kansen op een WK-deelname voor Benteke gevoelig. Hij wordt gepasseerd ten voordele van Divock Origi en Kevin Mirallas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Rode Duivels, Roberto Martinez

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni