EREMETAAL AMJAHID 3 BRUZZ ACTUA 1644

| Amal Amjahid behoort tot de beste jiujitsuka ter wereld.

Visumprobleem voor Molenbeekse jiujitsuka Amjahid opgelost

TDN
© BRUZZ
18/11/2019

De visumproblemen die de Molenbeekse wereldtopper Amal Amjahid vorig jaar weghielden van het WK jiu-jitsu zijn van de baan. Haar stiefvader en coach Khalid Houry verkreeg een visum om naar de Verenigde Staten af te reizen.

Amal Amjahid moest in 2018 het WK jiujitsu in de VS ongewild laten schieten. De Brusselse jiujitsuka werd samen met haar vader en coach Khalid Houry van het vliegtuig in Londen gehaald toen ze naar Los Angeles wilden reizen. Enkele maanden later staken de visumproblemen opnieuw de kop op en moest Amjahid forfait geven voor het hoog aangeschreven Grand Slam in Los Angeles.

Maar vorige maand tekende Amjahid wel present in Long Beach. "Mijn vader kreeg dit keer wel zijn visum", aldus de Molenbeekse, die in de Verenigde Staten een zilveren medaille veroverde in de categorie tot 55 kg. In principe gelden de papieren voor een lange termijn, maar Amjahid houdt toch nog steeds haar hart vast voor volgend jaar.

Op dit moment bevindt de Europese kampioene zich in Abu Dhabi met haar vader en coach om er deel te nemen aan een gloednieuw internationaal toernooi. Amjahid is het nummer vier van de wereld in de Braziliaanse jiu-jitsu. De Brusselse sportvrouw van 2017 kroonde zich al zeven keer tot wereldkampioene.

BRUZZ wijdde begin dit jaar een uitgebreide reportage aan de Molenbeekse kampioene. Deze aflevering van Eremetaal herbekijk je hier:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Khalid Houry , Amal Amjahid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni