Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck blijft in de cel

© PhotoNews
| Herman Van Holsbeeck (toen nog General Manager van RSC Anderlecht) en spelersmakelaar Mogi Bayat tijdens een winterstage van van de club in januari 2018 in La Manga, Spanje.
Updated: 12-09-2019 - 18:51

In het dossier rond spelersmakelaar Christophe Henrotay is donderdagochtend voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor. Hij moet zeker nog een nacht in de cel blijven, maar is nog niet onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Woensdag werden in Monaco en Luik al Henrotay en zijn rechterhand Christophe Cheniaux opgepakt. Ze werden allebei onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor witwassen, private corruptie, valsheid in geschrifte en bendevorming.

De arrestatie van Henrotay en Van Holsbeek kadert in een onderzoek naar corruptie bij transfers van Anderlecht-spelers. Onder andere bij de transfer van Youri Tielemans en Aleksandar Mitrovic zou er sprake zijn geweest van malpraktijken. De mannen worden ervan verdacht extra commissies te hebben opgestreken, zonder medeweten van de club of van de spelers.

Het onderzoek is geopend naar aanleiding van huiszoekingen op de burelen van RSCA Anderlecht. Het staat los van de operatie Propere Handen, waarvoor Van Holsbeeck ook al twee keer werd ondervraagd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?