Winterkoopjes Brusselse voetbalclubs: met dank aan Lukaku en een verloren kapitein

© Photonews
| Yannick Bolasie kwam op voorspraak van Romelu Lukaku naar het Astridpark. Een eerste echte toptransfer voor sportief directeur Michael Verschueren.

Minder dan een minuut voor middernacht rondde Michael Verschueren en co de huurovereenkomst van Yannick Bolasie helemaal af. In extremis een toptransfer voor Paars-wit. Bij de buren van Union en RWDM werd er ook druk getransfereerd. Union kreeg daarbij wel wat te incasseren: kapitein Thibaut Peyre verliet het Dudenpark voor het AFAS stadion van beker-boeman KV Mechelen.

Kapitein Peyre van Union pakte in de heenwedstrijd van de halve finale nog een rode kaart op het veld van KV Mechelen. Achteraf noemde de verdediger, en zowat iedereen, die uitsluiting terecht. Maar nu krijgt de rode kaart wel een extra cynisch kantje. Peyre miste de verloren terugwedstrijd en tekende gisteren een contract bij de Kakkers.

Verbijstering bij de Union-fans, maar wel de harde realiteit van het moderne voetbal. "Het was een aanbod dat ik niet kon weigeren", luidde de grijsgedraaide uitleg.

Union Saint-Gilloise haalt metronoom Teddy

Zelf deed Union met de jonge Chad Letts, de Duitser Adrian Beck en Fransmannen Ismael Kandouss en Teddy Teuma vier transfers. Die twee laatsten werden in januari al meteen in de ploeg gedropt. Vooral Teddy Teuma wierp zich vanaf zijn eerste minuten in het Mariënstadion op tot de nieuwe metronoom op het middenveld.

De twee afgekeurde goals van Percy Tau in Mechelen kwamen tot stand via een diepe pass van Teuma. De Franse linkspoot zette Tau ook op pad voor een enorme doelkans in de return tegen Malinwa. De spits miste, tien minuten later knikte De Camargo zijn ploeg naar de Heizel.

Op 23 februari kijken KV Mechelen en Union elkaar nog eens in de ogen. Union zal, zeker na de transfer van Peyre, gebrand zijn om de rivalen een hak te zetten in hun jacht op promotie.

RWDM: uitpakken op deadline day

Eén speler van Union vond onderdak bij de buren uit Molenbeek. Nils Bouekou scoorde meteen een belangrijk doelpunt in zijn eerste wedstrijd voor RWDM (1-1 tegen Seraing). Voorzitter Thierry Dailly liet zich weer goed gaan op de transfermarkt en haalde nog vier andere spelers naar het Machtensstadion.

clement_fabre_rwdm
© RWDM
| Clement Fabre versterkte op deadline day de rangen van RWDM.

Eerst was er Brusselaar Bahou Diarra die landde vanuit Bulgarije, Engelsman Ntumba Massanka kwam over van Burnley op huurbasis en verdediger Koen Weuts brengt eerste klasse-ervaring mee. Al staat Weuts nu wel een aantal weken aan de kant met een blessure.

Als je echt wil meedoen met de grote jongens in de transferperiode moet je op deadline day ook uitpakken. En dat moet je Dailly geen twee keer zeggen. Clement Fabre tekende gisteren nog een contract in Molenbeek. Voor wie er nog zou over twijfelen: RWDM wil de eindronde spelen voor promotie naar 1B.

Voor de puristen onder de RWDM-fans is het wel jammer dat fantast Sindou Cissé het Machtensstadion verliet richting Olympic Charleroi.

RSCA wil weer schwung en glamour

Anderlecht deed dus met Bolasie een echte toptransfer. De Congolees is ervaren, stevig op de been en heeft een weergaloze dribbel in huis. Een speler die eigenlijk te goed is voor Anderlecht, daarom dat het waarschijnlijk bij een huurperiode van vijf maanden zal blijven.

bolasie_verschueren_lukaku
Verschueren bedankte Lukaku voor de transfer van Bolasie via Instagram.

Een trotse Michael Verschueren dropte op Instagram een foto van Bolasie met op de achtergrond een muurschildering van Romelu Lukaku. "Thx Romelu Lukaku for helping us bringing in Yannick Bolasie", want Bolasie zou gepolst hebben bij maatje Lukaku wie of wat Anderlecht is. Verschueren junior gaf zijn foto het effect 'Iridescent Glitter' mee, want Bolasie moet wat RSCA meer schwung en glamour geven.

De Oostenrijker Peter Zulj is de andere transfer die het nieuwe kraam van de club past. Technisch en sierlijk, back to the roots is het devies op Neerpede. Of het alsnog een titel oplevert? Eerst play off 1 bereiken dan. Zondag wacht Standard en de hel van Sclessin.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?