Zwemmen in open lucht kan vanaf 5 juli ook in de Neerpedevijver

© KH
| Zwemmers aan een tijdelijke ponton in de Neerpede (zomer 2019). Deze zomer wordt de zwemvijver beheerd door de gemeente Anderlecht.

Er zijn deze zomer niet één, maar twee plekken waar je in de open lucht kan zwemmen in Brussel. De gemeente Anderlecht laat zwemmen toe in de Neerpedevijver vanaf 5 juli. Vorig jaar hebben jongeren uit de buurt al badhokjes gebouwd naast de vijver.

Deze vrijdag kondigde Pool is Cool aan dat ze vanaf 1 juli een tijdelijk openluchtzwembad openen in de Biestebroekwijk in Anderlecht. De gemeente Anderlecht bevestigt aan BRUZZ dat er in Anderlecht nog een tweede plaats komt waar Brusselaars in de open lucht kunnen zwemmen: de vijver van de Neerpede.

Vorig jaar hebben twintig jongeren uit de wijk daar al badhokjes gebouwd. Zij konden aan het eind van de zomer zelf al even zwemmen in de vijver. Vanaf 5 juli wordt dat dus mogelijk voor iedereen die wil. "Omwille van de coronamaatregelen, maar ook ter bescherming van de biodiversiteit in de vijver, kunnen maximaal 15 personen tegelijkertijd zwemmen", zegt burgemeester Fabrice Cumps (PS) van Anderlecht. Het zwemmen blijft mogelijk tot en met 28 augustus.

Reserveren

De sportdienst van de gemeente neemt het beheer in handen. Reserveren kan telefonisch of per mail naar sports@anderlecht.brussels.

De badhokjes zijn vorig jaar geïnstalleerd door verschillende jongeren van de vzw Safa in samenwerking met vzw Fix. Pool is Cool, de organisatie die ijvert voor meer openluchtzwembaden in Brussel, heeft hier dus niets mee te maken. In Brussel is er nog geen enkel permanent openluchtzwembad. Er staan wel enkele toekomstprojecten op til, maar die zijn nog onzeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?