© ©Atenor-BPI Real Estate Belgium - 51N4E - Jaspers-Eyers Architects | Aan het Zuidstation plant Immoange 72.000 vierkante meter kantoorruimte

134 nieuwe woningen en 72.000 m² kantoorruimte aan Zuidstation

KVDP
© BRUZZ
11/03/2020

Citydev kent twee opdrachten toe aan bouwpromotoren Immoange en Eiffage Development. Aan het Zuidstation plant Immoange 134 nieuwe woningen en liefst 72.000 m2 kantoorruimte. In Sint-Lambrechts-Woluwe komen 54 nieuwe woningen.

In de zomer van vorig jaar lanceerde Citydev drie projectoproepen. Intussen heeft Citydev twee projecten gekozen. Het gaat enerzijds om het project Victor van projectontwikkelaar Immoange, een partnerschap tussen Atenor en BPI Real Estate Belgium.

Met Victor plant Immoange 134 nieuwe woningen aan het Zuidstation, waarvan 102 geconventioneerde woningen en 32 woningen aan vrije prijs. De woningen worden ontworpen door architectenbureaus 51N4E en Jaspers-Eyers.

Kantoorruimte

Er komen niet alleen nieuwe woningen naast het Zuidstation. Immoange is ook van plan om 72.000 vierkante meter nieuwe kantoorruimte te bouwen. Het project Victor gaat al langer mee en kon in het verleden al op veel tegenstand rekenen, onder meer omwille van de schaal van het project.

Het vorige Victor-project omvatte 100.000 vierkante meter kantoorruimte in hoge torens. "Over de kantoorruimte staat nog niet alles vast. Ons project met Atenor gaat alleen over de woningen", klinkt het bij Citydev.

'Zuidertoren blijft hoogste toren'

Atenor benadrukt dat het belangrijk is om kantoortorens te bouwen in stationsbuurten. "Al twaalf jaar werkt men tegen in dit dossier", zucht CEO van Atenor Stéphan Sonneville. "Hoge torens moeten er voor mij niet overal komen, maar kantoorruimte komt er best in de buurt van stations, zodat mensen niet meer met de wagen naar het werk komen."

"Bruikbare oppervlakte moeten we zo goed mogelijk gebruiken en in urbanistische termen vertaalt zich dat naar torens", vervolgt Sonneville. Hoe hoog Victor zal worden, wil Atenor nog niet kwijt. "De Zuidertoren is met 150 meter de hoogste kantoortoren en dat zal zo blijven."

Naast Victor koos Citydev voor het project Greenwood van Eiffage Development. Daarmee komen er 39 geconventioneerde woningen en 15 woningen tegen vrije prijs in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sint-Gillis, Stedenbouw, CityDev, bouwpromotor, bouwproject, Zuidwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie