| De luifel is nog altijd niet af en ondertussen is ook een glazen wand van een bushalte beschadigd.

Afwerking nadert voor luifel Rogierplein

Laurent Vermeersch
© BRUZZ
20/08/2018

In de loop van september wordt een nieuwe folie gespannen over de grote luifel op het Rogierplein. Ondertussen moet ook een glazen paneel van de bushalte vervangen worden.

De meest grootschalige werkzaamheden zijn ondertussen al even achter de rug, maar de saga van het Rogierplein is nog niet ten helemaal ten einde. De enorme luifel wacht immers nog op afwerking. Die zou echter voor binnenkort zijn. “In de loop van september wordt een nieuwe folie van kunststof over de luifel gespannen”, zegt Matthias Dobbels, woordvoerder van minister voor Openbare Werken Pascal Smet (SP.A).

Ter herinnering: de luifelbedekking werd twee jaar geleden geplaatst, maar dat gebeurde niet helemaal volgens het boekje. Het kwam tot een rechtszaak met de verantwoordelijke onderaannemer. Volgens het kabinet van minister Smet is de juridische strijd nog altijd aan de gang, maar dat belet blijkbaar niet dat er toch een nieuwe zogenaamde EFTE-folie geplaatst kan worden.

Eens de nieuwe bedekking van kunsttof op de juiste manier is aangebracht, kunnen ook nog de ontbrekende witte, houten driehoeken in het luifelgebinte geplaatst worden. Op die manier krijgt de structuur een dambordpatroon, zoals voorzien in de plannen van architect Xaveer De Geyter. (lees verder na de foto)

Rogier bushalte gebroken glas

| Een glazen paneel van de bushalte is gebarsten.

In de loop van het najaar moet ook nog gewerkt worden aan de bushalte aan de kant van de voormalige Sheraton. Eerder dit jaar werd die afgewerkt met vier grote glazen panelen, maar een daarvan is recent kapotgegaan.

“Het gaat niet om vandalisme”, benadrukt Dobbels. “De politie heeft de camerabeelden van het plein geanalyseerd en de het glas is kapotgegaan door de impact van een onbekend object. Dat is door de wind tegen het glas geslagen tijdens een onweer eerder deze maand.”

De vervanging van het glazen paneel kan niet van vandaag op morgen want het is op maat gemaakt en moet dus besteld worden. “De plaatsing is vermoedelijk voor eind september of begin oktober”, klinkt het nog.

De ontwerpwedstrijd voor het nieuwe Rogierplein dateert van 2006. De werf ging van start in 2009.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Stedenbouw, rogierplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni