Beste vastgoedprojecten van ons land staan in Brussel, Antwerpen en Dilbeek

1810 Immobel  Multi 2 1810 Immobel  Multi 2
© Saskia Vanderstichele
| Het kantorencomplex Multi.
© Saskia Vanderstichele
| Het kantorencomplex Multi.

Multi, een state-of-the-art kantorencomplex aan De Brouckère, is donderdag bekroond met een Real Estate Society (RES) Award, de prijzen voor beste vastgoedprojecten in ons land. Ook Cadix, een spraakmakend schoolgebouw in Antwerpen en project Eylenbosch, een herbestemde brouwerij in Dilbeek, vielen in de prijzen.

Het kantorencomplex Multi, vlakbij het De Brouckèreplein in Brussel, wint in de categorie voor commercieel vastgoed. Het gebouw telt 18 verdiepingen, biedt plaats aan 2.000 werknemers en is volledig CO2-neutraal. Spelers als bpost en Total Energies nemen er hun intrek.

De herontwikkeling gebeurde door het Antwerpse architectenbureau CONIX RDBM Architects en projectontwikkelaars Immobel en Whitewood. "Het is een architecturaal pareltje en bevat alles wat een hedendaags kantoor moet hebben: openbaar vervoer nabij, in de stad én bovenal op-en-top duurzaam", stelt de jury over het project.

1810 Immobel  Multi
© Saskia Vanderstichele
| 1810 Immobel Multi

In de categorie voor (semi-) publiek vastgoed wint Cadix, een scholencampus op het Eilandje in Antwerpen. De scholencampus telt in totaal 24.000 vierkante meter en huist de opleidingen voor kunst, techniek en wetenschap.

Bij het woonproject Eylenbosch, de winnaar in de categorie residentieel vastgoed, werd de gelijknamige oude brouwerij in Dilbeek omgetoverd tot een woonbuurt met 55 woningen en 3.000 vierkante meter aan commerciële ruimte.

De RES Awards zijn een initiatief van de Real Estate Society, de vereniging van de vastgoedalumni van de Antwerp Management School (AMS). De jury bestond dit jaar uit onder meer Vlaams bouwmeester Erik Wieërs en professor ruimtelijke economie Ann Verhetsel (Universiteit Antwerpen).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?