Het nieuwe stadion zou op de Bemptsite komen, op de plek waar vandaag het containerpark van Vorst ligt.

Bewonerscollectief verzet zich tegen nieuw Union-stadion op Bemptsite

© Belga - BRUZZ
06/11/2022

Een buurtbewonerscollectief van Vorst verzet zich tegen de geplande bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Union Saint-Gilloise. Het stadion zou er komen op de Bemptsite, vlak bij de Ring en Audi Vorst.

Het collectief genaamd ‘Bempt’ betreurt het gebrek aan transparantie en overleg over het project en spreekt van "meer dan een jaar van geruchten en verborgen projecten".

De bewoners hekelen de intentie om er een "vastgoedproject’ van te maken “op een beschermd natuurgebied, de laatste groene long van het zuiden van Brussel, met een luxehotel, restaurants en muziekfestivals tijdens de zomer".

Verder vindt het collectief de bouw van het stadion niet ecologisch en spreekt van "een nieuwe stap in de betonnering en verdichting van de laatste groene long van Vorst, naast het reeds geplande megastadion voor hockey op slechts 700 meter afstand", klinkt het.

"De Bempt is een populair park waar veel gezinnen in het weekend gaan picknicken en genieten van hun openbare tuin. Dit gebruik is onverenigbaar met de talrijke veiligheidsproblemen rond de stadions van de Pro League, die drie uur voor en na elke wedstrijd een permanente aanwezigheid van de politie vereisen", aldus het collectief.

De bewoners roepen de gemeente op zich te verzetten tegen de bouw van het stadion op de Bemptsite.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni