Bozar en Square willen ondergrondse doorgang

© Ivan Put
| Al jaren dromen PSK en congrescentrum Square van een ondergrondse verbinding.

Al jaren dromen het Paleis voor Schone Kunsten (PSK) en het congrescentrum Square van een ondergrondse verbinding. Op die manier zou Square voor heel grote congressen makkelijker de Henri Le Boeufzaal kunnen gebruiken en zou Bozar voor bepaalde evenementen kunnen uitwijken naar het congrescentrum aan de overzijde.

Beide instellingen hebben intussen al een gang gemaakt die uitkomt in de tunnel van de Terarkenstraat, een doodlopend straatje onder de Ravensteinstraat. Bezoekers moeten dan alleen de tunnel oversteken om van het PSK in Square te geraken. Simpel, maar niet ideaal, zeker niet in de winter. Daarom willen Bozar en Square de tunnel met een glaswand afsluiten en vanbinnen inrichten zodat het een aangename doorsteek wordt.

Beliris bleek bereid het project te financieren. In 2012 gaf het Brussels federale samenwerkingsverband een subsidie van 230.000 euro. Mede door de opmerkingen van de brandweer en van Monumenten en Landschappen moest het ontwerp aangepast worden. Ook werd het duurder. Daarom kende Beliris nog een extra subsidie van 270.000 euro toe. Nu is het wachten op de stedenbouwkundige vergunning van Brussel-Stad. Het openbaar onderzoek loopt eind deze week af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?