© Google Maps | Het feest vindt plaats in de Helihavenlaan.

Brusselaars maken kennis met wijkcontract Helihaven-Antwerpen tijdens wijkfeest

© Belga
25/09/2021

Inwoners van de wijk Helihaven-Antwerpen in Brussel hebben zaterdag tijdens een wijkfeest kennis kunnen maken met de plannen die het Brussels Gewest en de stad Brussel hebben met hun woonomgeving. Het programma omvat allemaal nieuwe infrastructuur die het dagelijkse leven van de inwoners moet verbeteren.

Het wijkcontract Helihaven-Antwerpen is al het achttiende wijkcontract van de sSad Brussel. Hiermee wil het stadsbestuur ervoor zorgen dat de stad op tien minuten ook in de Noordwijk werkelijkheid wordt, en dat alle essentiële infrastructuur voor de inwoners dichtbij is.

Het Gewest en de stad Brussel investeren samen 26 miljoen euro in de buurt Helihaven-Antwerpen. Met dat geld komen er onder andere 25 sociale woningen, een ecocrèche, een nieuw wijkhuis en wordt het kruispunt Masui-Antwerpsesteenweg verkeersveiliger gemaakt. De bewoners kunnen zaterdag tijdens het wijkfeest een eerste blik werpen op de plannen. Tijdens de maand oktober loopt er een openbaar onderzoek.

"Vandaag stellen we met veel trots een programma voor dat deze wijk zal transformeren tot een plaats met meer levenskwaliteit, meer plaats voor de inwoners om mekaar te ontmoeten, en meer sociale cohesie", zegt Brussels schepen van Stadsvernieuwing Arnaud Pinxteren (Ecolo).

De zone van het wijkcontract strekt zich uit rond de torens met sociale woningen van de Antwerpsesteenweg. Het gebied wordt in het zuiden begrensd door de Bolivarlaan, in het oosten door de grens met de gemeente Schaarbeek en het Zennepark, in het noorden door de Sluismeester Coggestraat en in het westen door de Groendreef.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie