© Google Maps | Burgemeester Jean-Paul Van Laethem (Les Engagés) wil 'minder beton en meer groen' rond de wijk De Villa's in Ganshoren.

12,5 miljoen voor ‘villawijk’ in Ganshoren

JP
© BRUZZ
14/09/2022

De gemeente Ganshoren geeft zichzelf een jaar de tijd om na te denken en te overleggen over de herinrichting van de beroemde ‘villawijk’. Dat doet de gemeente nadat het Gewest 12,5 miljoen euro heeft toegekend in het kader van een duurzaam wijkcontract. De villawijk werd gebouwd in de jaren 1950 en is volgens de burgemeester van Ganshoren "niet meer aangepast aan deze tijd."

Het gaat om het gebied van huizen en hoogbouwflats tussen het moeras van Jette-Ganshoren en het Mennegatpark. "Dit is het eerste duurzame wijkcontract in Ganshoren," zegt burgemeester Jean-Paul Van Laethem (Les Engagés) in La Dernière Heure. "Het is veel geld, maar de behoeften zijn reëel. Dit is een unieke kans om deze buurt te herontwikkelen."

De burgemeester signaleert aan BRUZZ nu al verschillende verbeterpunten voor de wijk: er zou meer kinderopvang moeten komen, net als gezondheidsinfrastructuur en betere isolatie van de sociale woningen om de energiefactuur omlaag te brengen. Ook stelt Van Laethem een wijk voor met "minder beton en meer groen." Van Laethem wil tot slot investeren in cultuur en sport.

Een jaar lang krijgen omwonenden de kans om hun wensen en visie te delen. Ze worden daarbij begeleid door een ontwerpbureau dat een participatief traject op zal starten. In september 2023 wordt beslist welke projecten worden uitgevoerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie