Brussels Gewest laat oog vallen op terreinen Delhaize Molenbeek

© PhotoNews

Het Brussels Gewest wil een onderzoek voeren naar de mogelijke reconversie van de site in Sint-Jans-Molenbeek waar Delhaize zich nu bevindt. De supermarktketen kondigde eerder aan haar hoofdzetel naar Kobbegem te verhuizen.

In februari kondigde Delhaize aan Sint-Jans-Molenbeek te zullen verlaten. De hoofdzetel van de supermarktketen verhuist naar een bedrijventerrein in Kobbegem. In het kader van die verhuisbeweging liet het Brussels Gewest haar interesse blijken voor reconversieprojecten op de site.

Op donderdag lanceert het Gewest daarom een oproep tot kandidaten om een stedelijk onderzoek te voeren naar de herontwikkeling van het terrein, weet zakenkrant L’Echo. Het doel is om na te gaan of er allerlei nieuwe productieve activiteiten kunnen gevestigd worden, die in verbinding staan met de naburige wijken.

Het initiatief wordt geleid door perspective.brussels en citydev.brussels en staat in het kader van een mogelijke verwerving van de site door het Gewest. Kandidaten moeten zich melden vóór 27 juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?