Close begraaft Neo 2 definitief

© CFE/COFINIMMO
| Neo 2 van Jean Nouvel moet tegen 2024 verschijnen: een congrescentrum voor vijfduizend man en een viersterrenhotel.

Burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close (PS) heeft Neo 2, een congrescentrum en hotel op het Heizelplateau, definitief begraven. Close verwijst naar de coronacrisis en de crisis in de eventsector.

Dat schrijft L'Echo. Volgens de krant heeft burgemeester Close vrijdagochtend beslist om de plannen voor Neo 2 definitief op te bergen. "Gezien de onzekerheden gelinkt aan de wereldwijde sanitaire crisis en de crisis in de beurs- en eventsector, moeten de betrokken overheden de stekker uit Neo 2 trekken", aldus Close.

De plannen voor Neo 2 bestaan uit een congrescentrum met plaats voor 5.000 deelnemers en een viersterrenhotel met 250 kamers. "De plannen kunnen niet aangepast worden aan de noden van die sector die zware gevolgen van de coronacrisis ondervindt", aldus de burgemeester.

De Stad Brussel en de Brusselse regering hadden Neo 2 al in de koelkast gestoken, omdat die eerst wilden onderzoeken wat er met de verouderde Heizelpaleien moet gebeuren. Zo zou de congresinfrastructuur geïntegreerd kunnen worden in de paleizen.

CFE en Cofinimmo, het consortium achter de bouw van Neo, zijn nog niet op de hoogte gebracht van de beslissing van de burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?