| Een simulatiebeeld van de buurt.

Een nieuw park en een nieuwe crèche voor de Stephensonwijk

JP
© BRUZZ
12/05/2023

Twee studiebureaus hebben het winnend ontwerp voorgesteld voor het nieuwe park in de Stephensonbuurt in Schaarbeek. Daar komt een openbaar park langs de spoorlijn en ook enkele nieuwe voorzieningen, waaronder een crèche. De komende maanden mogen bewoners hun respons geven om het project verder uit te werken.

"De heraanleg is het vlaggenschip van het Duurzame Wijkcontract Stephenson," zegt Nicolas Boroukhoff, de coördinator van het wijkcontract aan BRUZZ. Het Schaarbeekse wijkcontract is een stadsrenovatieproject met drie belangrijke pijlers: het Paviljoenplein, het Stephensonplein en de vroegere moestuinen van Infrabel langs de spoorweg.

Naast een opfrisbeurt krijgt het Stephensonplein ook een crèche toebedeeld. Tot slot wordt de sportinfrastructuur de Queensbury in de Stephensonstraat gerenoveerd.

Het consortium ‘Urban Platform, Buur & Part of Sweco’ is sinds maart begonnen met de verdere uitwerking van het project. Op dit moment loopt een participatieve fase waarbij omwonenden en partners van het project hun reacties kunnen geven op het ontwerp.

Daarna volgt begin 2024 de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werken begin 2025 starten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Stedenbouw , stephenson

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni