ZOOM Kazernes BRUZZ ACTUA 1595

| De gemeente geeft groen licht voor de plannen, maar wel onder enkele voorwaarden.

Elsene geeft voorwaardelijk groen licht voor herontwikkeling kazerne

VT
© BRUZZ
22/03/2019

De gemeente Elsene gaat akkoord met de herontwikkeling van de kazernes van Elsene, mits enkele aanpassingen van de plannen. Dat heeft het college bekendgemaakt op de gemeenteraad. "De wijk zal een bevolkingsdichtheid van 26.000 inwoners per vierkante kilometer tellen, dat is te veel."

Dat schrijft Le Soir.

Het Gewest wil de de kazerne op de hoek van de Kroonlaan en de Generaal Jacqueslaan laten vervellen tot een nieuwe campus met kantoren en woningen voor studenten en onderzoekers. Daarnaast is er ook plaats voor horeca en andere voorzieningen.

De site is vorig jaar aangekocht door het gewest en de regering keurde in december een Richtplan van Aanleg (RPA) goed. Momenteel loopt er een openbaar onderzoek, waarbij de betrokken gemeenten en burgers adviezen kunnen formuleren op het plan.

'Te groot en te hoog'

De gemeente Elsene heeft nu dus een positief advies neergelegd voor het project, maar wel onder enkele voorwaarden. Zo ziet het bestuur de huidige omvang van het project niet zitten.

"De wijk zal heel dichtbevolkt zijn. Gemiddeld wonen er per vierkante kilometer 7.000 mensen in het gewest, maar hier zullen dat er 26.000 zijn," aldus schepen van Stedenbouw Yves Rouyet (Ecolo). Ook de hoogte van de gebouwen, zeven verdiepingen, ziet de gemeente niet zitten.

"Ik benadruk wel dat het over het algemeen een fantastisch initiatief vinden. We hebben meer studentenwoningen en meer collectieve voorzieningen nodig," voegt Rouyet er wel nog aan toe.

Het openbaar onderzoek voor het project loopt nog tot 8 april. Daarna beslist de regering om de plannen voor de wijk al dan niet aan te passen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Stedenbouw, Usquare.brussels, Usquare, Yves Rouyet, RPA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni