| Het Aubecqhuis stond tot 1950 aan de Louizalaan 520.

Gevel van Horta's Hotel Aubecq vindt vast onderkomen in Kanal

JC
© BRUZZ
18/09/2018

De voorgevel van het iconische Hortagebouw Hotel Aubecq heeft na jaren van rondzwervingen een vast stekje gevonden in Kanal. Al moet de gevel volgende zomer wel nog een laatste keer in het depot.

De gevel van het hotel is opgenomen in de collectie van het centrum voor Architectuur CIVA. Zij stellen nu zestien grote delen van de bekende voorkant tentoon. "We tonen die stukken als aparte kunstobjecten. Op dit moment is het nog niet de bedoeling om de voorgevel opnieuw op te bouwen." zegt Pieter Van Damme, directeur van de CIVA-stichting.

Wat dan wel de bedoeling wordt, hoopt de stichting in de volgende maanden te ontdekken. Zolang de expo loopt, worden er debatten en conferenties over de gevel georganiseerd. "We willen zeker niet onze wil opleggen of over een nacht ijs gaan. Er is zo'n voorgeschiedenis. Over de bestemming van de gevel wordt al decennia lang gediscussieerd."

Vaste plaats in Kanal

Wat wel al zeker is, is dat de gevel een vaste plek krijgt in Kanal. Nog tot het einde van het culturele seizoen kan je het front er in haar huidig vorm gaan bezichtigen. Tijdens de renovatie van Kanal moet hij wel nog een laatste keer in het depot.

DE GEVEL VAN HET HOTEL AUBECQ 20/9 > 10/6/19, Kanal - Centre Pompidou

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Stedenbouw , Expo , Hotel Aubecq , Kanal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni