20180601 zwembad kinderen zwemles

Haalbaarheidsstudie voor Molenbeeks aquapark gelanceerd

AD
© BRUZZ
25/01/2023

Eind dit jaar zal de gemeente Molenbeek duidelijkheid krijgen over de haalbaarheid van een aquapark op de site van Weststation. Bedoeling is dat Brusselaars er vanaf 2026 terecht kunnen voor een plons.

Als alles goed gaat, komt er binnenkort een aquapark op de plaats van de voormalige Delhaize-hal in Molenbeek. Het terrein is eigendom van de NMBS en wordt momenteel als opslagplaats gebruikt. Oorspronkelijk was de bedoeling om het gebouw opnieuw in gebruik te nemen, maar na een technische audit bleek dat het in te slechte staat is om nog gerenoveerd te worden.

Externe experts

Daarom werd er in 2020 een alternatieve invulling voor het gebouw opgeworpen door schepen van Openbare Werken Jef Van Damme (Vooruit): een waterpark. Of dat park er effectief komt, moet nog blijken. Momenteel wordt er een haalbaarheidsstudie gelanceerd waarbij externe experts en bedrijven worden geraadpleegd.

Het team met de beste evaluatie, zal vervolgens 6 maanden de tijd krijgen om een grondige analyse te maken van de economische en ruimtelijke haalbaarheid van het project. Van Damme was op het moment van schrijven niet bereikbaar, maar zei in het Nieuwsblad dat het park in het beste geval in 2026 opent.

Nog dit najaar moet duidelijk worden of het project effectief haalbaar is. Daarna kan de effectieve opbouw van start gaan. In de studie wordt ook gepeild naar een alternatief programma, indien het aquapark om een of andere reden toch onmogelijk zou blijken.

De studie wordt begeleid door de Brusselse bouwmeester en is een gezamenlijk project van de gemeente, Citydev en de NMBS. Voor de haalbaarheidsstudie werd een budget van 50.000 euro vrijgemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Stedenbouw , zwembad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni