| De IT-toren is de hoogste toren van de Louizalaan.

Iconische IT-toren op Louizalaan heeft nieuwe eigenaar

JP
© BRUZZ
20/12/2022

De IT-toren op de Louizalaan dichtbij het Ter Kamerenbos is van eigenaar veranderd. Projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder Alides kocht het pand samen met Cityforward, een fonds beheerd door vastgoedgroep Whitewood.

De vorige eigenaar - AG Insurance - heeft het gebouw in augustus te koop gezet. Het was "één van de meest prominente Brusselse vastgoedprojecten op de markt" zo schreef de Franstalige zakenkrant L'Echo eerder.

De IT Tower is een modernistisch gebouw ontworpen door de Belgische architect Walter Bresseleers. Het gebouw stamt uit 1972 en werd aanvankelijk gebruikt door de Amerikaanse International Telephone and Telegraph Corporation. Vandaag heeft het gebouw 30 huurders, waaronder het met een Michelinster bekroonde restaurant 'La Villa in the Sky'.

Bijna alle kantoren in het pand met 23 bovengrondse verdiepingen zijn bezet. Maar een ruime tien procent van de kantoren staat op dit moment leeg. De nieuwe eigenaren streven ernaar om het pand volledig te verhuren tegen eind 2023.

Maar eerst wil het fonds Cityforward het gebouw renoveren en energiezuiniger maken. Dat doet het fonds met de steun van Whitewood, een Belgische beheerder van investeringen en ontwikkelaar met een vastgoedportefeuille van meer dan 2,2 miljard euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni