19 oktober 2021: het reclamebord aan de Ninoofsepoort, dat er sinds 2003 stond zonder vergunning, wordt afgebroken.

| Het reclamebord dat 18 jaar zonder vergunning aan de Ninoofsepoort stond werd vorige week weggehaald.

Illegaal reclamebord Ninoofsepoort na 18 jaar afgebroken

Kris Hendrickx
© BRUZZ
26/10/2021
Updated: 26/10/2021 11.32u

Het grote reclamebord aan de Ninoofsepoort, dat al 18 jaar geen vergunning meer heeft, is plots afgebroken. “Wellicht omdat het in de actualiteit is gekomen,” zegt gemeenteraadslid Luc Vancauwenberg (PTB/PVDA).

Enkele maanden geleden las u hier hoe het grote reclamepaneel aan de Ninoofsepoort, ter hoogte van het kanaal, er ondertussen al 18 jaar staat zonder vergunning. Gevraagd om een reactie gaf de gemeente Molenbeek aan dat de dienst stedenbouw nu eenmaal veel werk had en dat de bestrijding van niet-reglementaire reclameborden geen prioriteit was.

Enkele maanden later is er nu toch schot in de zaak gekomen. Vorige week werd het bord plots afgebroken, stelde een collega ter plaatse vast.

'Tienduizenden euro's per jaar'

Of het bord verdween op initiatief van de gemeente is momenteel niet duidelijk. De woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS) was maandag niet bereikbaar voor een reactie.

Gemeenteraadslid Luc Vancauwenberg (PTB-PVDA), die vragen stelde over het bord in de gemeenteraad, denkt dat de berichtgeving over het bord voor een stroomversnelling zorgde in het dossier. “Het bord leverde de vorige eigenaar Besix toch enkele tienduizenden euro’s per jaar op en ook de gemeente verdiende eraan via de taks op reclame-oppervlakte. Die taks is trouwens hoger voor borden die geen toelating hebben, vreemd toch hé?"

Een blik op het reglement toont dat de taks voor reclameborden zonder toelating inderdaad 102,5 euro per vierkante meter bedraagt. Dat is dubbel zoveel als de taks voor borden mét een toelating.

19 oktober 2021: het reclamebord aan de Ninoofsepoort, dat er sinds 2003 stond zonder vergunning, wordt afgebroken.

| Bye bye, bord.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni