Lakenveldsquare in Molenbeek wordt gerenoveerd

molenbeek.jpg
© Bureau Bas Smets
| Een ontwerp van het nieuwe Lakenseplein.
© Bureau Bas Smets
| Een ontwerp van het nieuwe Lakenseplein.

Het openbaar onderzoek voor de renovatie van het Lakenveldsquare in Molenbeek is gestart. Het ontwerp komt van Bureau Bas Smets en creëert een rechtstreekse toegang tot de site van Thurn & Taxis. Ook komen er extra zitbankjes. Het is het vierde plein dat in opdracht van de gemeente Molenbeek wordt gerenoveerd deze legislatuur.

De gemeente Molenbeek gaf opdracht voor de renovatie van het Lakenveldsquare. Het ontwerp komt van bureau Bas Smets, bekend van het park Thurn & Taxis, net als het ontwerp van het Sint-Gillisvoorplein. "Na het Brunfautplein, het Gemeenteplein en het Mennekensplein is dit het vierde plein dat we in deze legislatuur renoveren," zegt Molenbeeks Jef Van Damme schepen van Openbare Werken (one.brussels – Vooruit) tevreden.

In een eerdere fase opperde Brussels parlementslid en Molenbeeks gemeenteraadslid Jamal Ikazban (PS) om een ​​lift te creëren zoals in de Marollen die de boven- en benedenstad met elkaar verbindt. Het lijkt erop dat dat idee het niet heeft gehaald in het ontwerp. Op de tekening is wél te zien dat een lange brug het Lakenveldsquare met het park zal verbinden. Het gaat om een 'trage trap' die geschikt is voor buggy's, maar minder voor rolstoelgebruikers.

Het Lakenveldsquare heeft op dit moment een voetbalveldje. Deze functie zal blijven behouden, er komt ruimte voor streetsoccer. Voor de kleinere kinderen komt er nog een speeltoestel om te klimmen bij. Het ontwerp is al goedgekeurd door de gemeente Molenbeek, de Stad Brussel, gewestadministratie urban.brussels en bouwpromotor Extensa.

Schepen Ans Persoons (one.brussels - Vooruit) laat weten dat ze het Thurn & Taxis-park ook aan de kant van de Dieudonné Lefèvrestraat wil ontsluiten. Ze denkt aan een doorgang tussen het braakliggend stuk grond naast Be-Here, de hub voor duurzame ondernemers, dat momenteel is afgesloten met een hek. "We onderhandelen met de Haven, die eigenaar is van de grond, over een publieke doorgang op die plek, zodat er een directe link tussen de Tivoliwijk en het park ontstaat."

lakenvelds.jpg
© Google Maps
| Het pleintje zal verbonden worden met het park.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?