Meer dan 2 miljoen euro voor De Scheut

© Beliris
| Een 3D-projectie van hoe de plannen eruit zullen moeten gaan zien.

De Scheut, de wijk in de omgeving van het Sint-Anna/Sint-Remi ziekenhuis in Anderlecht, wordt binnenkort onder handen genomen door Beliris. De federale bouwexpert voor Brussel gaat meer dan twee miljoen investeren in de heraanleg van enkele straten in het teken van een wijkcontract. “Het doel: een gezelligere en groenere publieke ruimte creëren die echt toebehoort aan de buurtbewoners”.

Volgens Beliris is er in de wijk de jongste jaren aanzienlijk meer doorgaand verkeer richting centrum. Om dat sluipverkeer tegen te gaan worden de Verdonckstraat, Generaal Ruquoystraat, Gespstraat, Naaldstraat, en het Henri De Smetplein aangepakt.

Op 3D-simulaties is te zien dat de straten er na de heraanleg een stuk groener zullen uitzien. Beliris maakt bovendien veel meer ruimte vrij voor voetgangers en fietsters in hun plannen.

Zo moet de parking op het Henri De Smetplein plaatsmaken voor een fiets- en voetgangerszone zonder hoogteverschillen. “Het plein zal afgesloten worden voor het verkeer komende van de Ninoofsesteenweg. Het lokale verkeer komende van de drie eenrichtingsstraten zullen het plein wel nog op mogen om naar de steenweg te gaan. Om de veiligheid nog verder te verhogen, wordt het plein na de werken een woonerf,” zo staat er te lezen in een persbericht van Beliris.

Het einde van de werken is voorzien voor eind 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?