Neerstalsesteenweg krijgt nieuwe tramsporen en meer groen

JDK
© BRUZZ
04/06/2022

Brussel Mobiliteit en de MIVB gaan de Neerstalsesteenweg in Vorst heraanleggen. De tramsporen moeten vervangen worden en die gelegenheid wordt aangegrepen om de openbare ruimte over de hele breedte van de straat heraan te leggen. De vergunning daarvoor werd zopas afgeleverd door gewestadministratie Urban.brussels.

Het comfort voor voetgangers en gebruikers van het openbaar vervoer op de Neerstalsesteenweg moet zo sterk verhogen: trottoirs met een minimumbreedte van 2 meter, verlaagde stoepranden en tegels die slechtzienden de weg tonen. De haltes van het openbaar vervoer zullen worden aangepast aan de huidige toegankelijkheidsnormen.

De focus op voetgangers en gebruikers van het openbaar vervoer is een uitvoering van het gewestelijke mobiliteitsplan 'Good Move'. De Neerstalsesteenweg is voor deze gebruikers als prioritair aangemerkt.

Op verschillende plaatsen zullen fietsenrekken worden geplaatst. Fietsers genieten verder ook nog van het autoluw maken van de as, doordat delen ervan enkel eenrichtingsverkeer zullen toelaten. Het aantal parkeerplaatsen wordt verminderd om overal een comfortabele breedte van het trottoir mogelijk te maken.

Regenwater

"Dit project is ook innovatief vanwege het waterbeheer dat in deze lager gelegen vallei zal worden uitgevoerd, waardoor het risico op overstromingen in de toekomst sterk zal worden beperkt." klinkt het bij Elke Van den Brandt (Groen), Brussels minister van Mobiliteit, in een persbericht over de heraanleg.

Bij de herinrichting van de Neerstalsesteenweg zullen namelijk innovatieve oplossingen voor de afvoer van regenwater worden toegepast. Het rioleringsnet zal zo weinig mogelijk worden gebruikt. Om dit te bereiken, worden twee oplossingen gebruikt: regentuinen en drainagebedden.

De werken zullen begin juli 2022 starten. Tegelijkertijd zullen de verschillende nutsbedrijven de nodige werkzaamheden uitvoeren. Brussel Mobiliteit zal eindigen met de aanleg van nieuwe stoepen en beplanting. Alle werkzaamheden moeten tegen december 2023 afgerond zijn.

"Voor de rest krijgt Neerstalle een nieuwe look, veiliger en beter geïntegreerd, een echte verbetering van de woonomgeving" voegt Mariam El Hamidine (Ecolo), burgemeester van Vorst, eraan toe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni