Nieuw gemeentehuis van Ukkel krijgt park

© Google
| Hier komt het nieuwe gemeentehuis van Ukkel.

Het toekomstige gemeentehuis van Ukkel op de Fabricomsite vlakbij de Stallestraat krijgt ook een park of een grote publieke tuin. Iets verderop in het Raspailpark zal een speelzone voor de kinderen van de wijk komen.

Dat schrijft de krant La Capitale dinsdag.

Het idee komt van gemeenteraadslid Michel Cohen (MR). De omgeving van de voormalige Fabricomsite zal de komende jaren een grondige facelift ondergaan. Alle gemeentediensten zullen er namelijk gecentraliseerd worden in een ecopassief en duurzaam gebouw.

Cohen vindt dat er in de Gattiwijk ook wat ademruimte moet zijn en kwam daarom met het voorstel op de proppen om achter het nieuwe gemeentehuis een park aan te leggen, met speeltuin. "Op dit moment is zo'n groene ruimte onbestaande in de buurt", legt het gemeente- en politieraadslid uit.

Het schepencollege keurde het voorstel van Cohen goed, al zal het nieuwe parkje geen speeltuin krijgen. Om technische redenen is dat niet mogelijk. Maar iets verderop, in het Raspailpark, zal er wel een speelzone voor de kinderen van de Gattiwijk aangelegd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?