Nieuwe stuurgroep moet renovatie Justitiepaleis coördineren

© PhotoNews
Updated: 03-04-2019 - 06:58

De Poelaertstichting, Regie der Gebouwen en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) hebben de officiële stuurgroep 'Steerco Poelaert' opgericht. Die moet de renovatie van het Justitiepaleis begeleiden. "We moeten nu echt eens voortgang maken," zegt Geens.

De renovatie van het imposante justitiepaleis is een werk van lange adem. De gevels van het Justitiepaleis zullen in 2028 helemaal steigervrij zijn, maar de volledige renovatie van het iconische gebouw op het Poelaertplein zal pas tegen 2040 klaar zijn. Een moeilijk proces dus, waarbij elke hulp welkom is. Daarom werd een steungroep opgericht.

Moeilijke procedures

De 'Steerco Poelaert' heeft als missie om een betere communicatie en uitwisseling van informatie uit te werken. De groep moet ook ondersteuning bieden in de lange moeilijke administratieve procedures. Het is een plaats voor discussie, maar ook voor vooruitgang. Steerco Poelaert moet op vaste tijdstippen samenkomen en zal een jaarlijks roterend voorzitterschap hebben naar taalrol.

De stuurgroep bestaat uit twee vertegenwoordigers van de Poelaertstichting, en telkens één van de Regie der Gebouwen, de beleidscel van de minister belast met de Regie der Gebouwen, de FOD Justitie, de beleidscel van de Minister van Justitie, het Brussels Gewest, de Brusselse minister-president, de Stad Brussel, de burgemeester van Brussel, de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, en het Team Poelaert.

Vrijwilligerswerk

De leden van Steerco Poelaerts nemen hun opdracht vrijwillig op en krijgen hiervoor geen verloning, benadrukt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). "We moeten nu eens echt voortgang maken met het Justitiepaleis in Brussel. Iedereen weet dat ik dat gebouw een goed hart toedraag, anders had ik in 2016 niet al geijverd om de hoogste justitiële diensten met inbegrip van de strafketen in het gebouw te bewaren."

"De Poelaertstichting zal via de stuurgroep nauw worden betrokken bij een goede opvolging van de werkzaamheden. Alles begint met mensen samenbrengen, dan kunnen we wonderen verrichten", aldus de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?