Openbaar onderzoek gestart voor groot woonproject in Klaverwijk

SD
18/04/2022

Het openbaar onderzoek voor een groot woonproject in de Klaverwijk in Anderlecht is gestart. Er moeten drie wooncomplexen komen voor een totaal van 466 wooneenheden.

Het voorgestelde project van het Woningfonds is 2,6 hectare groot en is gelegen tussen Delwartstraat en de Klaverstraat in Anderlecht. Bewoners hebben nog tot 13 mei de tijd om hun mening te geven over het project.

Naast de wooneenheden omvat het project ook een kinderopvang met 50 plaatsen, drie gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes, handelszaken, een wasserette, een fietsenwerkplaats, een repair café en lokalen voor vrije beroepen.

Binnen het nieuwe woonproject wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zal de nadruk vooral liggen op zachte mobiliteit met slechts een parkeerplaats voor twee woningen (259 parkeerplaatsen), maar wel meer fietsplaatsen en plaats voor deelauto’s.

De binnenpleinen zullen worden aangelegd met aandacht voor biodiversiteit.

Drie architectuurteams

Om voor variatie te zorgen in de esthetiek van de woonblokken, zijn er drie verschillende architectuurteams uitgekozen: R²D² Architecture & Urban Platform en de firma Houyoux voor het eerste complex, Cerau & Carnoy-Crayon en de tijdelijke vereniging Valens-Dewaele voor de tweede woonblok, en Archiwind & LD2 en de tijdelijke vereniging Democo-In Advance voor het derde gebouw.

Staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS) benadrukte vorig jaar dat de woningen bedoeld zijn voor gezinnen met een laag, bescheiden en middelgroot inkomen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie