| Het oude vredegerecht van Sint-Jooste bevond zich op de Middaglijnstraat, nummer 29.

Oud gerechtsgebouw van Sint-Joost staat te koop

TDN
© BRUZZ
11/03/2020

Het leegstaande gebouw waarin jarenlang het vredegrecht van Sint-Joost-ten-Node huisde, staat te koop. Het verouderde herenhuis op de Middaglijnstraat werd in de zomer van 2017 verzegeld. Wie een bod doet op het pand, moet daar minstens 805.000 euro veil voor hebben.

Na een slecht inspectierapport van de FOD Volksgezondheid werd het Tennoodse vredegerecht in augustus 2017 verzegeld. Het huis van bouwjaar 1907 verkeerde in een erbarmelijke staat: plafonds kwamen naar beneden, er was metaalrot vastgesteld en de sanitaire voorzieningen voldeden niet meer. "De werkcondities zijn echt slecht", concludeerde burgemeester Emir Kir (PS) destijds.

In januari 2018 verhuisde het vredegerecht van de gemeente dan ook naar kantoren op de Sterrekundelaan. Sindsdien staat het oude justitiehuis van drie verdiepingen leeg. De gemeente zet het nu te koop. Sinds vorige week kunnen geïnteresseerden bieden op het herenhuis, met bijgebouw en tuin. De totale oppervlakte van het perceel bedraagt 1.528 vierkante meter.

Minstens 805.000 euro

Op basis van een schatting door een beëdigd landmeter, legde het schepencollege in februari de minimale verkoopprijs vast op 805.000 euro. Dat verneemt de krant La Capitale van schepen dan Gemeentelijke Eigendommen Philippe Boïkété (PS). "Het gaat dan ook om een prestigieus gebouw, maar het voldoet niet meer aan de behoeften van de gemeente."

Volgens het gemeentelijk reglement moet de verkoop openbaar gebeuren. Deze vindt in dit geval plaats tussen 4 maart en 3 april. Een week later zal de gemeentesecretaris, in aanwezigheid van een andere schepen dan Boïkété en een notaris, de enveloppen met biedingen openmaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Stedenbouw , vredegerecht Sint-Joost-ten-Node , Middaglijnstraat 29 , Philippe Boïkété , FOD Volksgezondheid , leegstand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni