Passa Porta zoekt illustratoren om Brusselse vitrines te kleuren

© Passa Porta
| Het project krijgt de naam zomerVITRINEd'été.

Illustratoren, schrijvers, designerscollectieven of ander creatief talent krijgt de unieke kans om vitrines of glazen wanden in acht Brusselse gemeenten onder handen te nemen. Initiatiefnemer Passa Porta wil zo het straatbeeld opfleuren om de zomervakantie in eigen stad aangenamer te maken.

Samen met de gemeenten Anderlecht, Etterbeek, Ganshoren, Koekelberg, Schaarbeek, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Oudergem, werkt literatuurhuis Passa Porta aan het project zomerVITRINEd'été. Bedoeling is om voorbijgangers te laten genieten van illustraties in allerlei formaten.

Ervaren illustratoren kunnen rond het thema “Brussel op vakantie” vitrines, glazen wanden en ramen onder handen nemen. De raamtekening moet in de eerste helft van juli klaar zijn, zodat de Brusselaar tijdens de zomer al wandelend door de stad een reis maken van raam tot raam, en telkens kennis maken met de wereld van een andere kunstenaar.

Wie interesse heeft, kan zich kandidaat stellen. Dat moet gebeuren voor 3 juli. Er zijn verschillende formaten mogelijk (zoals ook bijvoorbeeld de vitrines van cultuurhuizen) en er staat ook een vergoeding tegenover. Passa Porta vraagt materialen te gebruiken die niet permanent zijn, maar wel tot eind augustus standhouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?