Raad van State schorst aanstelling bouwmeester

© Kölner Perspektiven
| Brussels bouwmeester Kristiaan Borret.

De Raad van State heeft de aanstelling van Kristiaan Borret als bouwmeester geschorst. Dat meldt de Raad vandaag op haar website. De tegenkandidaat van Borret, Benoit Moritz, trok naar de Raad van State nadat de Brusselse regering besliste om alleen met Borret te onderhandelen.

Voor de functie van bouwmeester waren er twee kandidaten: Kristiaan Borret, die tot nu toe bouwmeester was, en Benoit Moritz. Door een jury werd Moritz als 'goed' bevonden, Borret werd als 'zeer goed' beoordeeld.

De Brusselse regering besliste daarop om alleen met Borret verder te onderhandelen. Er werden twee offertes ingediend, op 19 december 2019 en op 16 januari 2020. "Wat de beslissing van 19 december 2019 betreft, stelt de Raad van State vast dat voor de beperking van het aantal offertes waarover onderhandeld moest worden geen toepassing gemaakt is van de gunningscriteria uit het bestek, hoewel dat voorgeschreven is", luidt de argumentering van de Raad, die de aanstelling van de bouwmeester vandaag geschorst heeft.

Wat de beslissing van 16 januari betreft, stelt de Raad van State dat de regering zich "in de plaats heeft gesteld van het adviescomité." Het mandaat van Borret liep eind vorig jaar af en werd intussen tijdelijk verlengd tot april.

Brussels staatssecretaris van Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels-SP.A) gaat het arrest van de Raad van State analyseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?