Sculptuur voor inclusie van mensen met een handicap onthuld in Ukkel

08/04/2023

De gemeente Ukkel heeft donderdag een nieuw beeldhouwwerk onthuld op de hoek van de Burgemeester Jean Herinckxlaan en de Roze Hoevelaan. De naam van het werk is Chais’Art Pressé en verwijst naar de woorden 'chaise roulante' en 'art', rolstoel en kunst. Het idee is om een handicap meer zichtbaarheid te geven in de samenleving.

Het werk maakt deel uit van het project "Une commune, une sculpture pour l'inclusion" van vzw Autonomia, dat de handicap in de samenleving wil integreren door er meer zichtbaarheid aan te geven in de stedelijke ruimte.

De sculptuur is gebaseerd op het internationale pictogram van toegankelijkheid voor mensen met een handicap en “illustreert de inspanningen die personen met een handicap moeten leveren om zich aan te passen aan de samenleving”, zo staat te lezen op de website van Ukkel. “Tegelijk symboliseert het ook de hoop op een optimistische blik op onze samenleving en de vooruitgang voor meer toegankelijkheid, zelfredzaamheid en inclusie.”

Chais'Art Pressé is het vijfde beeld in de reeks Chais'Art van Autonomia. Verder staan er ook onder meer beelden uit de reeks in het Fontainaspark in Brussel en nabij het sportcomplex Sportcity in Sint-Pieters-Woluwe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni