Sint-Juliaan in Oudergem kan uitbreiden dankzij subsidie

© Architecten.Atelier
| Ontwerp basisschool Sint-Juliaan in Oudergem.

Op voorstel van minister Sven Gatz heeft het VGC-college ingestemd met een subsidie van 1,75 miljoen euro die de basisschool Sint-Juliaan in Oudergem moet toelaten haar capaciteit uit te breiden en te verhuizen naar een ander gebouw op dezelfde site.

Basisschool Sint-Juliaan in de Sint-Juliaanskerklaan zit momenteel in een gebouw dat ze deelt met haar Franstalige zusterschool. Om de toekomst van de school te verzekeren en om bijkomende capaciteit te maken, zal de school verhuizen naar een eigen gebouw. Een oud kloostergebouw op dezelfde site. De ombouw van dat kloostergebouw vraagt grote renovatie- en nieuwbouwwerken, die worden geraamd op bijna 5 miljoen euro.

De VGC en de Vlaamse Gemeenschap investeren beiden in dit project, de VGC met 1.750.000 euro. Hierdoor kan het klooster grondig gerenoveerd en uitgebreid worden met voldoende grote klaslokalen, een refter, een eigen sportzaal en een nieuwe speelplaats.

“Dankzij deze samenwerking zal de school over een eigen, ruime schoolinfrastructuur en turnzaal beschikken," aldus minister Sven Gatz. "Bovendien zal de school niet enkel de bedreigde plaatsen kunnen behouden, maar ook kunnen uitbreiden met 64 plaatsen. Zo kunnen er in totaal 240 leerlingen school lopen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?