Stad Brussel lanceert architectuurwedstrijd voor basisschool Droomboomsite

© Stad Brussel

In samenwerking met de Bouwmeester lanceert Stad Brussel een architectuuroproep om het nieuwe gebouw voor basisschool de Droomboom in Laken te ontwerpen. In totaal moet de vernieuwde campus plaats bieden aan 696 kinderen. De opening is voorzien in 2024.

“De huidige infrastructuur van de Droomboom in Laken is verouderd en telt veel gebreken,” weet Brussels schepen voor Nederlandstalig Onderwijs Ans Persoons (Change.brussels). “Omdat we iedereen optimale leer- en werkomstandigheden willen bieden, kiezen we voor een nieuw gebouw,” klinkt het. Dankzij het nieuwe schoolgebouw zullen 404 extra plaatsen gecreëerd worden, en niet 250, zoals eerder berekend.

Bij de ontwikkeling van dat nieuwe gebouw wordt naar eigen zeggen meteen rekening gehouden met het toekomstig gebruik voor naschoolse activiteiten. Zo zal een antenne van de Hoofdstedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in de site geïntegreerd worden, en zal ook de nieuwe omnisportzaal na de schooluren toegankelijk zijn voor de buurt. De grote bomen op de site moeten bewaard blijven.

Om het nieuwe gebouw te ontwerpen, is de Stad Brussel in samenwerking met de Bouwmeester op zoek naar architecten. Idealiter starten de werken begin 2023, en opent de school eind 2024. Geïnteresseerden kunnen meer informatie verkrijgen via de website van de Bouwmeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?