herstelde terrasluifel le grand café

| De terrasluifel van het historische Le Grand Café is in haar glorie hersteld.

Terrasluifel Le Grand Café in Beursstraat hersteld

FDK
© BRUZZ
07/05/2021

Op de hoek van het Beursplein kan je vanaf nu schuilen onder de volledig gerenoveerde terrasluifel van het historische Le Grand Café. Met die afgewerkte renovatie beklinkt staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet (one.brussels) dat alle panden in de Beursstraat opnieuw een terrasluifel hebben naar hun oorspronkelijke model.

Le Grand Café opende ooit de deuren als het 'Café de la Bourse', en is sinds 1994 beschermd erfgoed. De afwerking van de luifel van het gebouw is de kers op de taart van een reeks renovatiewerken in het stadscentrum. Zo onderging ook traditiecafé Le Cirio een metamorfose.

“De nieuwe terrasluifels zijn echte pareltjes en getuigen van veel vakmanschap”, zegt Pascal Smet. “Ze brengen de sfeer van de oude dagen terug naar het centrum van de hoofdstad.” Volgens Brussels schepen van Stedenbouw en Openbare Ruimte Ans Persoons waren er voor de werken aan de voetgangerszone heel wat stedenbouwkundige inbreuken. “Via een campagne stimuleerde de Stad eigenaars om hun gevel in orde te brengen. We zijn er nog niet helemaal, maar het gaat absoluut de goede richting uit.”

Voor de renovatie van de luifel werkte urban.brussels, de stedenbouwkundige cel van het gewest, hand in hand met de eigenaar. Het Brussels gewest co-financierde de reproductie met bijna 180.000 euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni